Bromfietsrijbewijs

Als je zestien jaar bent kun je het scooterrijbewijs halen. Ondanks dat de leeftijd voor het halen van het autorijbewijs is verlaagd naar zeventien jaar, is de scooter nog steeds enorm populair onder jongeren. De scooter blijft een snelle manier om je van A naar B te verplaatsen. In Schagen zullen de rijlessen gegeven worden, evenals het examen.

Veilig rijden op je scooter

Scooters zijn nog steeds een populair vervoersmiddel onder jongeren. Ze maken weliswaar een klein deel uit van alle weggebruikers, maar scooterrijders zijn wel bij ongeveer tien procent van alle verkeersongelukken betrokken. Neem voorzorgsmaatregelen: draag een helm en onderschat andere verkeersdeelnemers niet als je op je scooter deelneemt aan het verkeer.

Nog geen theorie??? 

Klik hieronder op de link!

Praktijkles en –examen

Praktijklessen voor je scooter rijbewijs volg je in dezelfde plaats als je praktijkexamen.  Praktijklessen doe je op de scooter, waarbij je wordt gevolgd door de instructeurs van Rijschool Rick. Hij volgt jou ook op de scooter, zodat je goed wordt begeleid in het verkeer. Gemiddeld heb je zo’n vier uur praktijkles nodig voordat je examen kunt doen. Als je de praktijklessen met succes hebt afgelegd wordt dit snel vervolgt met een praktijkexamen.

De praktijklessen vinden vlak voor de examen dag plaats. I.v.m. de vele examens op 1 dag kunnen we niet alle lessen op examen dag geven.
De praktijklessen mogen we pas geven als de leerling geslaagd is voor zijn theorie en 16 is.

Theorieles en -examen

Voordat je je scooter praktijklessen kunt starten, moet je het theorie-examen met succes afleggen. Als je vijftien en half jaar oud bent mag je theorie-examen doen voor je scooter rijbewijs.

Noordkop Theorie helpt jou graag om je slagingskans zo groot mogelijk te maken.
Daarom kun je bromfiets theorielessen volgen bij onszelf. Je krijgt professionele hulp bij het bestuderen van de scooter theorie en jij kunt vragen stellen over de onderdelen die je niet begrijpt.
Samen met onze instructeur zorg jij er zo voor dat je wel moet slagen voor dat scooter theorie-examen!
Noordkop Theorie is een onderdeel van Rijschool Rick en daar kun je je aanmelden om je theorie te leren. Daarna doe je examen op een CBR locatie naar keuze.
(dit regel je zelf of via je rijschool)

Als je bent geslaagd voor je theorie-examen dan vragen wij jou om dit gelijk door te geven.
Wij gaan dan gelijk aan de slag om je praktijkdagen en examen in te plannen.

BROMFIETS PRAKTIJKPAKKET

4 rijlessen van 60 minuten.

Praktijkexamen

VASTE LAGE PRIJS

300,-